Slovenija
45 ogledov

Zveza potrošnikov v bitko proti telekomunikacijskim operaterjem

prenos podatkov Saša Despot
"Telekomunikacijske operaterje pozivamo naj prenehajo zaračunavati nekatere administrativne stroške, pri drugih pa naj znižajo ceno na raven dejanskih stroškov. Da bi bili v naslednjem krogu pogajanj z operaterji čimbolj uspešni, smo začeli zbirati podpise podpore," poudarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

Za prekinitev ali prenos naročniškega razmerja in priključnino oziroma priključno takso pri mobilnih paketih mobilni operaterji ne bi smeli zaračunavati dodatnih stroškov, so odločni na ZPS, kjer pravijo: "Naše stališče še vedno ostaja, da bi marsikateri strošek moral biti vključen v stroške poslovanja operaterja in jih ta ne bi smel dodatno zaračunavati."

"Visoko postavljene cene administrativnih storitev, še zlasti tistih, ki so povezane s spremembo naročniškega razmerja, namreč vodijo k izkrivljanju konkurence in bistveno poslabšujejo položaj potrošnika kot uporabnika telekomunikacijskih storitev. Zaradi dodatnih stroškov se potrošnik bistveno težje odloči za zamenjavo naročniškega paketa za zanj bolj primernega ali ugodnega," še poudarjajo v ZPS.

Pri ostalih stroških (sprememba klicne številke, prepis računa, izdaja razčlenjenega računa in zamenjava kartice SIM) pa si prizadevajo, da jih operaterji znižajo na raven dejanskih stroškov, ki pri tem nastanejo.

ZPS: Če se z nami strinjate, nas podprite s podpisom

Potrošnike, ki se z omenjenimi prizadevanji strinjajo, prosijo, da s svojim podpisom podprete zahtevo po ukinitvi oziroma zmanjšanju stroškov administrativnih storitev.

"Podpora bo lahko pomemben del argumentov pri nadaljnjih pogovorih z operaterji, pa tudi z regulatorji trga (Agencija za varstvo konkurence, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve, Direktorat za informacijsko družbo, Tržni inšpektorat)," načrte pojasnjujejo v ZPS.

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar praufo
    praufo 17:03 02.september 2015.

    Maš pa še telemach, ki ima svoje pakete, po novem je pa tudi lastnik tušmobila, zato bo konkurenca še huda. Za telekom pa vsi vemo, da ga je čas povozil in da je bil že od nekdaj predrag.

  • Dixon 10:59 01.september 2015.

    Pri vseh moraš plačat prekinitev razmerja.Je pa Tušmobil daleč najcenejši izmed vseh operaterjev. Dobiš pa še poceni telefon, če/ko ga rabiš. Telekom pa Simobil pa se obnašata, kot da sta edina in oba draga kot žafran.

  • Avatar Zala
    Zala 00:40 01.september 2015.

    Res je, ukvarjajo se samo s svojimi predplačniki. Gospa Kutin se počasi poslavlja in odhaja v evropske vode na višji položaj in dohodke.