Šport > Nogomet
53 ogledov

Legendo Dinama našli mrtvo v garaži

Zvezdan Cvetković Facebook/Dinamo Zagreb
Nekdanjega nogometaša in športnega direktorja Dinama Zvezdana Cvetkovića so danes zjutraj našli mrtvega v garaži v Zagrebu. Star je bil 56 let.

V 57. letu starosti se je poslovil nekdanji jugoslovanski reprezentant Zvezdan Cvetković, ki so ga danes zjutraj našli v garaži na področju Maksimirja v Zagrebu. Vzrok smrti ni znan, po prvih podatkih policije pa naj bi šlo za naravno smrt. Več bo znanega po obdukciji.

''Z globoko bolečino oznanjamo, da je v ponedeljek zjutraj preminil legendarni nogometaš Dinama Zvjezdan Cvetković, eden najboljših igralcev nepozabne generacije, ki je leta 1982 osvojila naslova prvaka Jugoslavije,'' so zapisali v taboru zagrebškega nogometnega kluba. 

Cvetković se je rodil 8. aprila 1960 in pretežni del kariere preživel v hrvaški prestolnici. Nekdanji jugoslovanski reprezentant je kasneje opravljal vlogo športnega direktorja Dinama.

Od leta 1980 do 1987 je za zagrebški klub odigral 194 tekem in zabil 12 golov, nato pa je kariero nadaljeval v nemškem Waldhofu. Leta 1990 je na tekmi z Bayerjem utrpel hudo poškodbo glave, ki je končala njegovo športno pot. fV trenerski vlogi se je preizkusil na klopeh Dinama, Sopota in banjeluškega Borca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.