Magazin > VIP
1362 ogledov

Zvezde plešejo: Dobili smo zmagovalca

Zvezde plešejo, Peter Poles, Tara Zupančič
1/47
Saša Despot
Najboljši plesalec med zvezdami je Dejan Vunjak.

V letošnji sezoni šova Zvezde plešejo so se v finalu pomerili Denis Porčič – Chorchyp s soplesalko Martino Plohl, igralka Maja Martina Merljak s soplesalcem Miho Peratom in pevec Dejan Vunjak s soplesalko Tadejo Pavlič, njihov trud pa so ocenjevali štirje sodniki Andrej Škufca, Katarina Venturini, Nika Urbas Ambrožič in Lado Bizovičar. Kdo se je uvrstil v superfinale, so sicer odločali tudi gledalci. Njihove rezultate in glasove komisije so na koncu sešteli. Končnega zmagovalca pa so določili le gledalci.

Prva sta se na plesni parket podala Maja Martina in Miha. Zaplesala sta dunajski valček. "Pokazala sta rotacije v vseh možnih variacijah, zato je ta dunajski valček kljub netipični glasbi izgledal kot pravi dunajski valček,“ je povedala Katarina in dodala, da je Maja nalogo opravila odlično, ker je bila njena drža zelo dobra. Andrej se je glede drže strinjal s Katarino. "Tale valček je bil nabit s čustvi. /.../Bila si čuteča, strastna in predvsem pristna. Bilo je čudovito,“ je dejala Nika, Lado pa je povedal, da je prav tako presenečen nad njeno držo. Od žirije sta dobila 40 točk.

Nato je sledil Denisov nastop. Z Martino sta zaplesala quickstep in dobila stoječe ovacije. "Ta qucikstep si plesal kot bi rožice sadil. Vrhunsko,“ je povedala Nika, Lado pa je dodal, da bi moral Denis frak vključiti v svojo garderobo. "Ponosen sem. Kakšna sigurnost v korakih, obrazu, telesu … Mi smo najmanj pričakovali od tebe in dobili največ,“ je še povedal. Katarina je dejala, da ima Denis neverjetno disciplino in da je zelo zagnan. "Tvoja kvaliteta plesanja je vrhunska. Moj poklon,“ je še dodala. "Odlično. Lahkotno, igrivo, zabavno,“ pa ju je ocenil Andrej. Tudi onadva sta dobila polno število točk.

Dejan in Tadeja pa sta dobila „popravni izpit" iz tanga. "Razumeš in nadzoruješ svoje telesne in obrazne mišice. To je bil fantastičen tango,“ je povedal Lado, Nika pa je izjavila, da sta delovala drago in ponosno. "Ta tango je bil izjemen,“ je oceni Andrej, a dodal, da so bili kljub temu ostali bolj uspešni pri popravnem izpitu. "Vrhunsko,“ pa je po njunem plesu dodala Katarina. Priplesala sta si 39 točk. Andrej Škufca jima je dal 9 točk.

Prva izpadla Maja Martina Merljak

V superfinale sta se po glasovanju gledalcev uvrstila Denis Porčič in Martina Plohl ter Dejan Vunjak in Tadeja Pavlič.

"Odhajam z dvignjeno glavo, ponosna sama nase," je po izpadu povedala Merljakova in dodala, da je imela med šovom največje borbe sama s sabo. O Mihu, svojemu soplesalcu, pa je povedala, da je postal njen prijatelj.

zvezde plešejo, Dejan vunjak | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Drugi ples sta para lahko izbrala sama, o zmagovalcu pa so odločali le gledalci. Dejan in Tadeja sta se odločila za kombinacijo salse in charlestona, zaplesala pa sta ga ob pesmi, ki jo je napisal Dejanov oče Brendi, Ona sanja Pariz. "Skozi sezono si ostalim postavljal standarde in si nas malo razvadil. Zame nisi pokazal presežka, ki sem ga pričakoval,“ je bil kritičen Andrej, Katarina in Nika pa sta bili z nastopom zadovoljni. "Tvoje veselje do sprejemanja novih znanj od učiteljice se je obrestovalo. /.../ Ti si se od vseh najbolj približal svoji profesionalni partnerki. Čestitam,“ pa je bil navdušen Lado.

Denis in Martin | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Denis in Martina pa sta pokazala sodobni ples, ki je vseboval celo elemente borilnih veščin. Dobila sta stoječe ovacije žirantov. Katarina je bila navdušena. Ples je označila za "nadčloveškega“. Nina je dejala, da je bil to njen najljubši nastop v celi sezoni, Andrej pa je ostal brez besed. "Ta nastop se me je resnično dotaknil. Res si popraskal po svoji globini,“ je povedal. Lado pa je dejal: "Ti si podrl predsodke, lastne zidove in telesne zmožnosti. To je neverjetno. Kar se mene tiče, si zmagovalec.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.