Šport > Nogomet
57 ogledov

Zvezdnik ostal brez vozniškega izpita

yaya toure EPA
Nogometni igralec Manchester Cityja Yaya Toure bo moral kar poldrugo leto uporabljati javni prevoz ali storitve taksija.

Velikana afriškega nogometa so spoznali za krivega vožnje v alkoholiziranem stanju, zaradi česar so mu za 18 mesecev odvzeli vozniški izpit, hkrati pa bo moral plačati tudi 64.600 evrov denarne kazni. Yaya Toure je vozil v Dagenhamu na vzhodnem delu Londona, ko je 33-letnika ustavila policija in ugotovila, da je stopnja alkoholiziranosti nad dovoljeno mejo.

Toure se je včeraj zglasil na pristojnem sodišču in pojasnil, zakaj je vozil vinjen, a z zagovorom ni bil uspešen ter si je prislužil kazen. Nekdanji reprezentant Slonokoščene obale je o tem, da je bil kaznovan, javnost obvestil prek svojega profila Facebook.

Štirikratni najboljši afriški igralec nogometa leta je ves čas zatrjeval, da ni užival alkohola. Toure je musliman, v skladu z islamskimi zapovedmi pa verniki ne smejo uživati alkohola.

"V zadnjem času je bilo kar nekaj zmede o tem, zakaj sem vozil pod vplivom alkohola, čeprav je znano, da sem musliman in ne pijem. Vedno sem zavračal alkohol. Vsakdo, ki me pozna, ali spremlja nogomet, ve, da vedno zavrnem kozarec penine na sprejemih zaradi moje predanosti veri. Zadeva je zdaj rešena na sodišču. Glede na to, da sem test alkoholiziranosti opravil ponoči in da sem bil nad dopustno mejo, sem se odločil, da ne bom ugovarjal. Pomembno zame pa je bilo, da sem lahko na sodišču v svojo obrambo povedal, da nisem namerno užival alkohola. Na sodišču so imeli za to mojo opazko razumevanje, kar je tudi bilo povedano v sodbi. Vožnja v vinjenem stanju je hudo kaznivo dejanje, čeprav nisem namerno užival alkoholnih pijač sprejemam kazen in bi se rad ob tej priložnosti opravičil vsem za nastalo situacijo," je zapisal Toure, ki sicer ni izdal, kako je alkohol prišel v njegovo telo.

Komentarjev 2
  • mihatirs 17:08 13.december 2016.

    hahah, eee moj musli, vsi isti...na skrivaj pijejo pa odojke jejo, sam noben ne sme zvedt...verjamejo pa v nekaj k ni nikol obstajal...sej ne veš kdo je bl butast

  • mihatirs 17:08 13.december 2016.

    hahah, eee moj musli, vsi isti...na skrivaj pijejo pa odojke jejo, sam noben ne sme zvedt...verjamejo pa v nekaj k ni nikol obstajal...sej ne veš kdo je bl butast