Šport
312 ogledov

Slovenija doživela še peti poraz

Slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Slovenska moška reprezentanca je morala na zadnji tekmi drugega turnirja elitne Lige narodov priznati premoč Japonski. Azijski odbojkarji so bili boljši s 3:1 (21, -22, 18, 19). Tretji turnir bodo Slovenci igrali od 5. do 10. julija na Poljskem.

Slovenski strateg Mark Lebedew je uresničil včerajšnje napovedi in obračun z Japonsko začel z udarno zasedbo, s podajalcem Gregorjem Ropretom, korektorjem Tončkom Šternom, sprejemalcema Rokom Možičem in Tinetom Urnautom, srednjima blokerjema Alenom Pajenkom in Janom Kozamernikom ter prostim igralcem Janijem Kovačičem.

Pred polno dvorano Smart Araneta Coliseum so tekmo bolje začeli Japonci, ki jim je na servis Išikave uspela prva serija točk za 5:2, a sta po dobrih obrambah Kovačiča Možič in Urnaut razliko hitro znižala na točko, na 7:6. V napadu je bil prodoren tudi Štern, naši pa so tako ohranjali stik s tekmeci. Ti so sicer zelo dobro servirali in s hitro igro ob mreži nizali točke, po asu Nišide pa so japonski odbojkarji spet vodili za tri, s 14:11. Reprezentanci sta nadaljevali v enakem ritmu, nato pa je po dobrem servisu Šterna pomembno točko z napadom za 16:17 dosegel Pajenk. A napaka naših je Japonce spet oddaljila, Lebedew je pri 16:19 posegel po prekinitvi. Nasprotniki so ostali v ospredju, zaustavili še en slovenski napad za 22:18 in imeli po protinapadu Išikave pri 24:20 prvo zaključno žogo. Jamauči je z napadom zaključil niz pri 25:21.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Japonci so nadaljevali v visokem ritmu, še naprej odlično igrali v obrambi in si zagotavljali protinapade, Išikava pa je dosegel še as za 5:1. Še enega za 8:3 je dodal Nišida, po odmoru na zahtevo Lebedewa pa je bil japonski sprejemalec znova uspešen izza servisne črte. Po še eni napaki naših so Japonci ušli že na 10:3. Po vodstvu s 13:5 je blok tekmecev prebil Štern, Urnaut pa je vknjižil as za 13:7. Sredi niza so naši le dvignili raven igre. Po napadu in asu Šterna ter protinapadu Možiča se je razlika zmanjšala na štiri točke (15:11), francoski strateg na japonski klopi Philippe Blain je reagiral s prekinitvijo. Po njej je namesto Možiča na servis prišel Žiga Štern, vendar pa so tekmeci hitro strnili vrste in si spet nabrali pet točk naskoka (18:13). Tudi končnico so Japonci z napadi Nišide začeli z zajetno prednostjo sedmih točk. Išikava je poskrbel tudi za točko z napadom za 22:17. Kozamernik je blokiral za 22:19, odlična igra naših v obrambi in protinapada Možiča sta pomenila izenačenje na 22:22, Tonček Štern je s protinapadom naše popeljal v vodstvo. Pajenk je z blokom poskrbel za zaključno žogo, po še eni izjemni obrambi jo je izkoristil Možič za zmago s 25:22.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Po izenačenju na 3:3 v uvodu v tretji niz so Japonci prišli do serije štirih zaporednih točk, s protinapadi in tudi zaradi napak naših, Išikava pa je prebil naš blok za peto zaporedno točko svoje vrste in 8:3. Slovenci so zatem le ustavili nalet nasprotnikov, razlika se ni več večala. Kozamernik je blokiral za 8:13, Pajenk nekoliko kasneje za 11:14, Možič pa je napadel za 12:15. Naši odbojkarji so imeli več priložnosti, da bi se Japoncem še bolj približali, a jih niso izkoristili, so bili pa zato v protinapadih uspešnejši slednji in povedli z 19:14. Prodorni Išikava je bil zaslužen za vodstvo z 20:15 in 22:17. Tokrat so Azijci zbranost ohranili do konca, po asu Išikave prišli do zaključne žoge pri 24:17 ter slavili s 25:18.

Tudi v četrtem nizu so si Japonci hitro priigrali vodstvo s 3:0, a so se Slovenci uspeli vrniti v igro in izid znižati na 4:6 in 5:7, vendar pa jim ni stekel servis, pri katerem so še naprej precej grešili. Kozamernik je bil dvakrat uspešen v napadu, Urnaut pa zatem še v bloku za 7:8. Pajenk je neubranljivo napadel za 10:11, Štern za 12:13. Naši odbojkarji zatem niso izkoristili napada, tekmeci so to kaznovali in povedli s 15:12. Po novi točki Išikave za 19:15 se je Lebedew odločil za odmor, prek Možiča so naši nekoliko stopili razliko (20:17), vendar pa je Otsuka svoje moštvo popeljal na 22:17, po napaki naših pa so bili Japonci na pragu zmage. Niz so dobili s 25:19.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Slovenci se iz Quezon Cityja tako vračajo s porazi proti Nizozemski, Italiji in Japonski ter z zmago proti Argentini. Na tretjem turnirju Lige narodov, ki ga bomo med 5. in 10. julijem spremljali v Gdansku na Poljskem si bodo v boju s Srbijo, Poljsko, Bolgarijo in Iranom skušali zagotoviti uvrstitev na zaključni turnir najboljše osmerice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice