8 preprostih nasvetov za vedno urejen dom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Da bi vaš dom izgledal privlačno, ne potrebujete gore denarja ali notranjega opremljevalca. Nekaj preprostih dodatkov bo vaše bivališče - kakršnokoli že je - spremenilo v čudovit dom. Za začetek smo pripravili osem nasvetov.
Oglej si celoten članek

Enkrat tedensko si privoščite šopek cvetja

Vaza sveže rezanih cvetlic v trenutku popestri prostor. Kupujte šopke sezonskega cvetja, ki je po navadi ugodnejše.

 

Vsako jutro posteljite posteljo

Spalnica bo izgledala pospravljena že če zgolj posteljemo posteljo. tudi če je vse ostalo razmetano. Pa še zvečer boste lahko zlezli v urejeno posteljo, za kar si boste hvaležni.

 

Zastrite ambientalne luči

Močna svetloba je lahko zjutraj in zvečer preagresivna (da ne omenjamo, da se ob njej lažje opazijo napake, prah in umazanija), zato si omislite zatemnilna stikala ali luči fizično omilite s poveznjenim šalom. Hipoma boste ustvarili čudovit ambient, v katerem se boste lahko popolnoma sprostili.

 

Ne skoparite z okrasnimi blazinami

Kavči s čudovitimi bujnimi blazinami vedno izgledajo udobneje. Poskrbite, da bodo blazine odražale vaš slog, vsakih nekaj let pa zamenjajte prevleke, da se jih ne boste naveličali.

 

Organizirajte nered s košarami

Ob vhodnih vratih imejte pripravljeno košaro, v katero mečite predmete, ki se čez teden naberejo na vaših policah, veži, delovni ali jedilni mizi. Ob koncu tedna stvari preverite in se odločite, če jih boste sploh obdržali. Če je odgovor pritrdilen, jih pospravite na svoje mesto, drugače jih odvržite ali podarite.

 

Investirajte v nove brisače

Stare, sprane in uničene brisače res ne dajejo občutka urejenosti, zato (če že ne zase, pa vsaj za posebne goste) kupite set barvno usklajenih brisač. Da bo učinek čistosti in svežine še večji, jih prej polikajte.

Podobno velja za kuhinjske krpe, posteljnino, zavese in ostali hiši tekstil.

 

Na strateška mesta postavite sveče

Nekaj v prostor dobro umeščenih sveč lahko poskrbi za ambientalno svetlobo in svež vonj. Osredotočite se na spalnice, predsobo in kopalnico. Nasvet: svežo zalogo sveč hranite med posteljnino in brisačami, da bodo rahlo odišavile vaš domači tekstil.

 

Pobrišite prah, umijte senčila in okna

Če nimate dovolj časa, da bi pospravili celotno stanovanje, se osredotočite na teh nekaj površin, na katerih se nabirata prah in umazanija. Če bodo površine čiste, bo vaš dom izgledal urejen, pomita okna pa bodo dala občutek svetlejšega in večjega prostora. Bonus: s čudovitim razgledom na okolico (ki bo zaradi sijočih steklenih površin kot na dlani), boste prostor vizualno razširili tudi na zunanjost.

fotografije via PureWow

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.