Elegantno stanovanje v Ljubljani

Foto: Žurnal24 Black Line Apartment, Arhitektura d.o.o. Foto: Žurnal24 Black Line Apartment, Arhitektura d.o.o. Foto: Žurnal24 Black Line Apartment, Arhitektura d.o.o.
Vgradno kuhinjo in omaro definirajo v hrastov les oblečene niše: delovne in sedalne povšrine v drugače enoviti, črni steni.
Oglej si celoten članek

Stanovanje, poimenovano Black Line, je 70 m2 veliko stanovanje v nedavno zgrajenem kompleksu v Ljubljani. Arhitektura d.o.o. je stanovanje opremila za mlad par.

Arhitekti so se osredotočili na osrednji bivalni del, v katerega so namestili vgradne elemente na obeh straneh, v sredino prostora pa postavili jedilnico s počivalnikom.

Znotraj elementov so zasnovali tri niše, oblečene v hrastov les, ki služijo različnim namenom.

Kuhinja vsebuje pečico, štedilnik in korito, ki jih povezuje dolg pult, nad katerim so obešene plitve omarice in vgrajena napa.

Na drugi stranici je vgrajen delovni kotiček z visokimi policami. Enota se na tej strani raztegne vse od balkona pa do vhodnih vrat ter vhodov do dveh spalnic: za lastnika in njune otroke. Proti vhodu je nameščena še ena niša za posedanje oziroma odlaganje stvari ob prihodu domov.

Hrast je bil izbran glede na obstoječ parket, medtem ko je bila črna barva izbrana v želji po kontrastu v drugače živem in nevtralnem prostoru. »Kombinacija barv daje občutek elegance in intime,« za Dezeen pove arhitekt Boštjan Gabrijelčič.

Fotografije: Jure Goršič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.