Hiša ob nasadu brez

Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Hiša M, SoNo arhitekti
Enodružinska vila M stoji v slikoviti slovenski pokrajini. SoNo arhitekti so izhajali iz standardnih arhitekturnih elementov, med katerimi izstopa dvokapna streha.
Oglej si celoten članek

Hišo sestavljajo trije vzdolžni volumni s simetričnimi dvokapnicami, ki z zamikanjem tvorijo razgiban tloris. V hiši se nahajajo prostori za sodobno družino z visokim nivojem udobja in kvaliteto bivanja.

Tri lamele so v pritličju povezane in tvorijo velik osrednji prostor, kjer so umeščene kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Skozi večje zasteklitve je možen prehod na zunanjo teraso, ki prostore poveže z naravo in gozdom.

Dominantni oblikovalski objekt so osrednje stopnice v samem osrčju objekta.

V mansardi osrednje lamele so umeščeni spalni prostori z lastno kopalnico in garderobami. V interierju prevladujejo nevpadljivi barvni odtenki in s poudarki v lesu.

Enotna fasada in strešna kritina poudarjata dinamiko treh volumnov, še posebej v na mestih, kjer fasado zaznamujejo kotranstni barvni odtenki, tekstura lesenih panelov in ritem vlaknocementnih plošč.

Svetlo-temen kontrast na fasadi se spogleduje z bližnjim brezovim gozdom in okoliško pokrajino. Končni rezultat je sanjska hiša za naročnika in kvaliteten doprinos k slovenski stanovanjski arhitekturi.

Vir: HomeDSGN 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.