Interier za razstavo likovnih del

Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Žurnal24 Tloris galerije Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice Foto: Erik Vodenik Galerija Slovenske konjice
Mlad arhitekt, ki ustvarja po navdihu, je poskrbel za zasnovo arhitekturnega interjerja.
Oglej si celoten članek

V dneh pred kulturnim praznikom so v Slovenskih Konjicah odprli Galerijo in pregledno razstavo Likovnih prijateljevanj v prostorih založniškega podjetja Novice. V ta namen so v večnamensko razstavišče preuredili mansardne prostore objekta.

Avtor arhitekturnega dela projekta je študent podiplomskega študija arhitekture Erik Vodenik. Medijska družina: Novice in Radio Rogla že dve desetletji organizira Likovna prijateljevanja Slovenske Konjice – Zreče – Loče. Nova galerija Likovnih prijateljevanj je tako rezultat in krona skupnih prizadevanj. V ta namen so v večnamensko razstavišče preuredili mansardne prostore medijske hiše.

Arhitekturo interierja je zasnoval Erik Vodenik, študent podiplomskega študija arhitekture. Osrednji element razstavišča predstavljajo drsni paneli, ki so nosilci slikarskih platen. Z njimi je možno prostor preoblikovati tako, da je v njem možno organizirati različne družabne, kulturne in poslovne dogodke. Prostor dopolnjujejo še drugi elementi, kot so razstavni inventar, frontalna dekorativna stena in dekorirana stena z portreti slikarjev. Erik Vodenik je predstavnik mlade generacije ustvarjalcev na področju arhitekture, izšolan v Mariboru. Sam zase pravi, da ustvarja po navdihu. Navdih črpa iz dialoga, ki se vzpostavlja med njim kot ustvarjalcem, investitorji in drugimi potencialnimi uporabniki njegovih kreacij. Verjame, da je možno na podlagi odprte komunikacije med vsemi deležniki v načrtovalskem procesu priti do kvalitetnih prostorskih rešitev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.