Kako izdelati past za sadne mušice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se že veselite domačih jesenskih pridelkov? Da bo vaša košara s sadjem dlje sveža in prijetna na pogled, pripravite naravno past za sadne mušice.
Oglej si celoten članek

Prizor: vaša skleda s sadjem izgleda še posebej zapeljivo, če seveda odštejete vojsko sadnih mušic, ki se pasejo na njej. Preden se vsemu skupaj odpoveste in skledo postavite v hladilnik, pokažite insektom, kdo v vaši hiši nosi hlače in izdelajte svojo (popolnoma naravno) past za mušice. Takole gre:

Potrebujete: majhen kozarec, jabolčni kis, detergent za pranje posode in plastično folijo.

Kako se lotiti: kozarec do četrtine napolnite s kisom. Dodajte kapljico detergenta, nato pa vse skupaj pokrijte s folijo, ki jo nekajkrat preluknjate.

Kako deluje: ti majhni škodljivci se ne bodo mogli upreti zapeljivemu vonju po jabolkih in bodo – misleč, da bodo na koncu našli najokusnejši zaklad – ušli pod folijo. Ko pa se bodo dotaknili mešanice, zanje ne bo več poti nazaj.

Kar pomeni: vaša skleda s sadjem lahko še naprej ostane na jedilni mizi. Zmaga!

 

Izdelajte tudi domač pralni prašek in preberite, kako kar najlažje očistiti okna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.