Kako učinkovito uporabiti barve v interierju?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Močni barvni poudarki znotraj sicer monokromatskih ali nevtralnih ambientov so vse bolj pogosti; za vas smo izbrali nekaj primerov, ko so barve uporabljene na svež in privlačen način.
Oglej si celoten članek

1. Podeželska hiša v Sheffieldu, ZDA (O'Neill rose Architects)

Hiša, ki sicer povzema tipologijo, materiale in oblikovane rešitve tradicionalne ameriške podeželske hiše, ima znotraj klasičnega črno-belega interierja ustvarjen prav poseben, skoraj pravljičen, jedilniški ambient. Le-ta je umeščen v leseno kocko, ki je obarvana z dvema močnima odtenkoma modre. Zvezde so poustvarjene z v leseno steno izvrtanimi luknjami različnih velikosti in naključne prerazporeditve. Naravnost pravljično...

 

2. Canari House, Monteral, Kanada (Nature Humaine)

V kompleksni, kar štirinadstropni hiši, je z barvo poudarjena cirkulacija po objektu - z rumeno je označeno stopnišče, ki deluje kot samostojna prostorska enota znotraj sicer odprte tlorisne zasnove, s črno pa je poudarjen horizontalni prehod iz dnevnega prostora proti sobam in na večji vrt.

 

3. Grand Tour, Bari, Italija (Mercante-Testa)

Če vam barvanje sten ni po godu, oziroma si želite drznejše ideje, si lahko omislite živ tlak: uporabite vinilno oblogo, pobarvajte parket ali pa položite drzno preprogo. V tem bogato opremljenem italijanskem stanovanju se rdeč tlak vije vse od vhodne veže pa po celotnem dnevno-bivalnem delu. Ostali prostori so obloženi s tradicionalnim parketom, kar le še poveča učinek močnega barvnega poudarka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.