Skrivni recept za čiščenje kuhinjskih rezalnih desk

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ko tudi detergent in voda nista dovolj, uporabite ti dve skrivni sestavini...
Oglej si celoten članek

Vaša rezalna deska je eden najbolj uporabljenih kuhinjskih pripomočkov, zato ni nič čudnega, če ne izgleda več bleščeče čisto. Ponujamo vam rešitev: potrebovali boste zgolj dve sestavini, vaša desko pa bo rakužena, dišeča in čista.

Potrebujete: limono in grobo sol

Postopek: sol potresite po rezalni deski (plastični ali leseni), nato prerežite limono na pol in s prerezano stranjo izvajajte krožne gibe preko soli. Ko končate, desko sperite s toplo vodo in kapljico detergenta. In... to je to.

In... deluje? Seveda - kislina iz limone in antibakterijske sposobnosti soli bodo vašo desko razkužile, hkrati pa posvetlile madeže, ki jih pustijo barvila v živilih in odstranile smrdeče ostanke hrane.

Podobno lahko očistite kopalnico, uporabite pa lahko tudi kakšen drug citrus.

Še več nasvetov za naravno čiščenje:

Fotografije via Pinterest

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.