Sodoben interier v klasičnem stanovanju

Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat Foto: Žurnal24 Stanovanje H+M, destilat
130 m2 veliko stanovanje se nahaja v visokem pritličju klasične dunajske stavbe, zgrajene na prelomu stoletja. Stranka je želela ohraniti duh stanovanja ter mu povrniti prvotni čar, ki ga je več kot stoletje prenov domala izničilo.
Oglej si celoten članek

Tipična struktura stanovanja je bila predelana v tloris, ki služi sodobnemu načinu življenja. Kuhinja, ki je bila prej od celote ločena, je bila združena z dnevnim delom. Sprejemnica z garderobo in manjšo kopalnico je bila predelana v razkošnejšo wellness kopalnico s savno (wellness kopalnice so eden izmed napovedanih trendov za leto 2016). Stene in tla kopalnice so bile zbrušene in prekrite z lepilom za plošice, zaradi česar površina izgleda homogeno, monolitno ter navidezno brezšivno. Sproščen kuhinjski prostor, združen z manjšim toaletnim prostorom, je bil predelan v otroško sobo. Spalnica je bila razširjena v sosednjo sobo, v kateri je zdaj velika vgradna omara, ki jo zakrivajo dolge zavese.

Ohranjene so tipične stropne štukature, ki jih odlično dopolnjujejo sodobni lestenci. Topel parket, položen na ribjo kost, pa nas prenese v neke druge čase. Ta občutek je še nadgrajen s preprogami v raznolikih barvah in teksturah ter dolge žametne zavese, ki se pojavijo tudi v vhodni veži.

Izvirni keramični tlak, ki je bil v procesu prenove najden in primerno obnovljen, v spalnici in otroški sobi nudi barvni poudarek, ki poživi drugače nevtralno barvno paleto zasnove.

Večino pohištva je oblikoval sam naročnik, dopolnili pa so jih izdelki, zasnovani v biroju destilat, iz katerega izhajajo avtorji prenove.

Fotografije: Monika Nguyen via Home Adore

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.