Video: Sprehod skozi eno najbolj odmevnih slovenskih arhitektur leta 2015

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sprehodite se skozi prenovljen alpski skedenj OFIS arhitektov
Oglej si celoten članek

Dezeen, portal za oblikovanje in arhitekturo, je v sodelovanju s filmskim studiem Carniolus objavil triminutni film, posnet znotraj slovenskega alpskega skednja, prenovljenega v počitniško hišo. 

Projekt, ki so ga zasnovali OFIS arhitekti, promovira slovensko vernakularno arhitekturo in izkazuje možnosti njene nadaljne uporabe, prenove in modernizacije ter s tem ozavešča o njenem propadanju oziroma celo rušenju. 

O arhitekturi skednja smo pisali že julija, preberite celoten članek tu.

V filmu se mlada dama s svojim plišastim psom sprehaja po hiši na spremljavo slovenske ljudske pesmi Na planincah sončece sije.

Naslovna fotografija: Tomaž Gregorič, video via Youtube

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.