Vila nad Rijeko

Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko Foto: Žurnal24 vila nad Rijeko
Na strmem pobočju nad hrvaško Rijeko sta Petar Miskovic in Vanja Rister zasnovala izjemno nenavadno hišo.
Oglej si celoten članek

Vila je postavljena na strmi lokaciji nad centrom Reke. Teren, obrnjen proti jugu, ponuja neoviran panoramski razgled na mesto, pristanišče, otočja in okoliško hribovje.

Tloris hiše je kvadraten, razdeljen na devet enakovrednih polj. Centralno polje je prazno – v njem se nahaja notranji atrij, vrt. Polja, ki vrt obdajajo pa vsebujejo različne sobe, vsako na drugem višinskem nivoju. Kot kaskade se nizajo okoli centralnega atrija in ustvarjajo spiralno zasnovo.

Hiša tako nima klasičnega pritličja in nadstropja, temveč ustvarja neprekinjeno topografijo prostorov. S takšno zasnovo se ustvari zelo specifični arhitekturni okvir za družinsko življenje.

Foto: HomeDSGN 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.