XL vila za XL družino

Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti Foto: Žurnal24 Vila XL, SoNo arhitekti
Družinska vila, zgrajena v sklopu nove vaške stanovanjske zazidave, je zasnovana za sedemčlansko družino.
Oglej si celoten članek

Okolico zaznamuje tipična kombinacija slovenske urbane in ruralne gradnje, elemente katerih hiša ustrezno in uspešno povzema. 

Tloris v obliki črke H arhitekti opišejo kot kombinacijo dveh vzporednih in enega povezovalnega volumna. V pritličju se povezovalni trakt odpira na vhodno dvorišče na eni in veliko zunanjo teraso na drugi strani. Teraso s strani oklepata jedilni in bivanjski del. V nadstropju ta isti trakt služi kot povezava med otroškimi sobami in en-suite spalnico.

Najkrajši volumen se navzven podaljša v nadkrito parkirišče.

Fasada je obložena z velikoformatnimi paneli v dveh odtenkih sive. Večje zasteklitve so pomaknjene v notranjost fasade in poudarjene z leseno oblogo, ki funkcionira tudi kot senčilo.

Arhitekti: SoNo (Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović), parcela: 1780 m2, površina: 410 m2, leto izgradnje: 2016

Fotografije: Žiga Lovšin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.