1,0-litrski motor za fiesto in focusa

Foto: Žurnal24 Fordov koncept start. (Foto: Ford) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Fordova svetovna premiera na avtosalonu v Pekingu je novi konceptni avtomobil start, prava novost pa je v resnici njegov motor.
Oglej si celoten članek

Ford v konceptu start skriva novega člana družine motorjev EcoBoost z direktnim vbrizgom in turbopolnilnikom, zato je oblika nekako v drugem planu.

Gre za 1,0-litrski trivaljni motor, ki je kombiniran z ročnim petstopenjskim menjalnikom. Trivaljnik ima ob pomoči turbopolnilnika popolnoma enake karakteristike kot 1,6-litrski štirivaljni motor 74 kW/100 KM), a emisija ne bo presegala 100 gramov CO2 na prevožen kilometer. Po vsej verjetnosti bo Ford mali motor ponudili v fiesti ter novi generaciji focusa, ki kmalu prihaja na tržišče.

Notranjost koncepta je preprosta, model start ima tudi komunikacijskim sistemom MyFord, ki vozniku nudi najsodobnejšo kombinacijo krmilnikov in zaslonov za upravljanje ključnih funkcij vozila. Koncept, ki je izredno dinamičen in zgrajen iz lahkih kompozitnih materialov naj bi bil nova evolucija serijskega forda ka, vendar pa je iz Forda prišla informacija, da avtomobila zaenkrat ne nameravajo ponuditi evropskemu tržišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.