10 najbolj popularnih barv na svetu

Foto: BASF
Foto: BASF
Vodilni proizvajalec barv za avtomobilsko industrijo, podjetje DuPont, je predstavilo rezultate svetovne raziskave na področju najbolj priljubljenih barv avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Srebrna je s 25 odstotki najbolj zastopana barva, pa čeprav jo na prvo mesto niso uvrstili niti v ZDA, niti v Evropi. Srebrni sledi črna (23 odstotkov), ki je najbolj priljubljena v Evropi. Na drugem mestu v Evropi je srebrna, sledi ji bela, medtem ko siva in modra po priljubljenosti že precej zaostajata. Američani so zaljubljeni v bele avtomobile, sledijo črni in srebrni.

Tudi na Japonskem so najbolj priljubljeni beli, črni in srebrni avtomobili. odstopajo Indijci (rdeča barva) in Rusi, ki so na drugo mesto postavili zeleno barvo

10 najbolj popularnih barv na svetu:

1. Srebrna 25 %

2. Črna 23 %

3. Bela 16 %

4. Siva 13 %

5. Modra 9 %

6. Rdeča 8 %

7. Bež 4 %

8. Zelena 1 %

9. Rumena 1 %

10. Ostale 1 %

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.