10 najbolj zaželenih med Evropejci v 2011

Foto: Volkswagen Volkswagen golf Foto: Žurnal24 Volkswagen polo GTI Foto: Ford Ford fiesta Foto: Jakob Helbl Opel corsa ecoflex Foto: Renault renault clio Foto: Žurnal24 Opel astra Foto: Miha Pečoler Ford focus Foto: Žurnal24 Peugeot 207 SW outdoor Foto: Andrej Leban Renault megane coupe Foto: Žurnal24 Volkswagen passat
Golf ostaja nesporni evropski prvak, saj je najbolj prodajan novi avtomobil lanskega leta v EU. Lestvica prvih desetih se od slovenske lestvice kar precej razlikuje. Preverite sami.
Oglej si celoten članek

Številke kažejo, da med prvimi deseti modeli prevladujejo le nemški in francoski avtomobili, glavnino smetane pa pobere znamka Volkswagen. Zanimivi so zlasti odlični rezultati golfa, še posebej, ker je za konec letošnjega leta že napovedana nova, sedma generacija.

V Sloveniji je situacija drugačna, saj sta na vrhu renault clio in megane, fiesta, ki je v evropskem merilu tretja, pa je v Sloveniji šele na 11. mestu.

Škode, Fiata, Hyundaija in Citroëna, ki imajo svoje modele v slovenski statistiki med prvih 10, na evropski lestvici ni tako visoko.

Sicer pa je prodaja na vseh največjih avtomobilskih trgih v EU z izjemo Nemčije padla. Pri nas so trgovci prodali dobrih 58 tisoč novih avtomobilov, kar je tudi malenkost slabše od leta 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.