10.000 evrov za serijski VW up!

Foto: Žurnal24 VW-jev mali avtomobil naj bi nosil tudi značko Škode in Seata, Nemci pa so v tov
Volkswagen bo serijsko različico svojega mini avtomobila up! predstavil prihodnje leto na avtosalonu v Frankfurtu. Stal naj bi okoli 10.000 evrov, pa čeprav se je omenjala precej nižja cena.
Oglej si celoten članek

Po pisanju spletnega portala Automobilwoche lahko prve primerke na cesti pričakujemo konec leta 2011, cene naj bi se pričele pri okoli 10 tisočakih. "Trenutno smo v zaključnih fazah razvoja modela up! Proizvodnja lahko sledi zelo hitro," sporočajo iz Volkswagna. Strokovnjaki so inženirjem iz Wolfsburga nekoliko zamerili, ker niso razvili dvovaljni motor, ki ga Fiat že vgrajuje v svoj modela fiat 500. Agregat prav tako ne bo vgrajen zadaj, kot je bilo sprva načrtovano, pač pa spredaj. S tem naj bi privarčevali na stroških. Up! bodo izdelovali v tovarni v Bratislavi na Slovaškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.