68 odstotkov voznikov z navigacijo

Foto: Žurnal24 Navigacijske naprave so med vozniki in voznicami vse bolj priljubljene. (Foto: S
Žurnalova raziskava o uporabi navigacijskih naprav v avtomobilu je razkrila, da kar 68 odstotkov naših bralcev za pomoč med vožnjo pri iskanju ulic in naslovov uporablja navigacijo.
Oglej si celoten članek

Na anketno vprašanje, Ali uporabljate navigacijo?, je odgovorilo 816 bralcev spletne strani zurnal24.si/avto. Od  prejetih glasov jih je 68 odstotkov odgovorilo pritrdilno, medtem, ko 32 odstotkov (261 anketirancev) ne uporablja navigacije.

Največ, kar 41 odstotkov izmed vseh glasovalcev, jih v avtomobilu uporablja prenosno navigacijsko napravo, petina (20 odstotkov) uporablja navigacijo z zemljevidi na mobilnem telefonu, najmanj, sedem odstotkov, pa ima serijsko vgrajeno navigacijo v avtomobilu.

Rezultati ankete nekoliko odstopajo od evropske raziskave, ki je zajela 11 držav, med drugim tudi Slovenijo. Ta je pokazala, da v Sloveniji navigacijo v avtomobilu uporablja 54 odstotkov voznikov in voznic. Slovenija po uporabi navigacije še vedno zaostaja za najbolj razvitimi evropskimi državami. V Nemčiji ima navigacijsko napravo že 78 odstotkov ljudi, za slovenskimi vozniki in voznicami pa so po uporabi uvrstili Španci in Hrvatje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.