726 zasegov, a ne motoristu

Foto: bralka
Foto: bralka
Za noro vožnjo motorista po Celovški policija ni dobila nobene prijave. Je pa v letu 2012 zaradi hujših prekrškov začasno zasegla 726 motornih vozil.
Oglej si celoten članek

Policija v zvezi z motoristom, ki je pred desetimi dnevi po Celovški cesti v Ljubljani vozil brez čelade po zadnji gumi in s preveliko hitrostjo zapeljal čez rdečo luč, ni dobila nobene prijave.

"Policijo o domnevnih kršitvah udeležencev cestnega prometa dnevno obveščajo občani oziroma vozniki, ki se zaradi grobih kršitev cestnoprometne zakonodaje počutijo ogrožene v prometu," pravi Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. Večina tovrstnih prijav je anonimnih ali pa prijavitelj v nadaljevanju ni pripravljen sodelovati s policijo oz. pričati v prekrškovnem postopku.

Objestneže prijavite!

Na vožnjo, v kateri je motorist ogrozil sebe in druge udeležence v prometu, nas je opozorila bralka. Policija udeležencem v prometu svetuje, naj, v kolikor zaznajo objestno in predrsno vožnjo voznikom o tem obvestijo policijo in v nadaljevanju postopka z njo sodelujejo. "Le tako bodo učinkovito stekli morebitni prekrškovni postopki zoper kršitelje," pravi Stojnšek.

Zaseženih 726 motornih vozil

Zaradi storitve hujših prekrškov je bilo v letu 2012 začasno zaseženih 726 motornih vozil. Četudi se stanje prometne varnosti se ne ocenjuje zgolj po številu mrtvih udeležencev v cestnem prometu, policija kljub temu ocenjuje, da se stanje na območju PU Ljubljana iz leta v leto izboljšuje," pravi Stojnšek. Če je bilo v letu 2002 na območju PU Ljubljana 64 mrtvih udeležencev v prometu, jih je bilo lani polovico manj. Med motoristi je bilo lani v Sloveniji 18 smrtnih žrtev.

Da bi preprečila število žrtev v prometnih nesrečah, v katerih so udeleženi vozniki motornih koles, se je policija odločila, da jih bo letos nadzorovala tudi iz zraka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:26 27. Marec 2013.

    kaj zaj bote to sliko meli naslednjih 600 let v obdelavi???

  • 19:30 27. Marec 2013.

    Novinar ki je spisal v levi kvadratek višine kazni za prekrške, je očitno velik nepoznavalec ali se je le zmotil, …

  • 19:20 27. Marec 2013.

    to ni motorist to je oseba,ki misli da je motorist

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.