ADAC zaradi sramote razmišlja o koncu izbora

Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolj vpliven in največji avtoklub v Evropi, nemški ADAC bo zaradi škandala s prirejanjem glasov v izboru najbolj popularnega nemškega avtomobila ("Yellow Angel") verjetno končal z izborom.
Oglej si celoten članek

Direktor ADAC za komunikacije z mediji Michael Ramstetter je priznal, da je on manipuliral z glasovi in prevzel popolno odgovornost za škandal, ter tudi že odstopil, organizacijo pa zapletel v enega najhujših škandalov v svoji 111-letni zgodovini, ki je omajal verodostojnost, tudi kar zadeva rezultate, povezane z varnostnimi testi in pokvarljivostjo avtomobilov. Naj spomnimo, dnevni časopis Süddeutsche Zeitung je pretekli teden poročal, da je namesto 34.299 oddanih glasov v prid VW golfa, prispelo le 3.409 glasov.

Rumeni angel brez prihodnosti

Nemški mediji in avtomobilski proizvajalci so ogorčeni, avtoklub z 19 milijoni člani, ki se verjetno sprašujejo o kredibilnosti združenja. Visoki predstavnik ADAC Peter Meyer je v pogovoru za nemško avtomobilistično revijo Automobilwoche na vprašanje, kakšna je prihodnost izbora Yellow Angel dejal: "Ni je, absolutno je ni."

Dokončna odločitev, ali bodo z izborom nadaljevali sicer še ni bila sprejeta. Škandal je namreč tako načel kredibilnost organizacije, da so pod vprašajem tudi vsa druga testiranja, ki jih pri ADAC opravljajo.

Dvomi tudi v druge teste

Odgovore na to temo zahtevajo številni politiki, kot tudi prometni strokovnjaki. Profesor na Univerzi Duisburg-Essen Ferdinand Dudenhöffer se sprašuje, ali so med drugim verodostojni testi tunelov, statistike prometnih nesreč, kakšna je sploh prometna varnost in varnost prometne infrastrukture v Nemčiji. Po mnenju prometnega strokovnjaka je celoten sistem ADAC-a slab, saj več kot očitno nadzor šepa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.