Alfa romeo potrdila žalostno novico

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Karavanske alfe romeo giulie ne bo. Sedaj je to bolj kot ne uradno.
Oglej si celoten članek

Predvsem v Evropi bo marsikdo zameril Italijanom takšno odločitev, a pri znamki Alfa Romeo so odločeni vsa svoja (skopa) sredstva in energijo usmeriti v uspeh suva stelvio, ki se bo boril za svoj prostor pod soncem v zelo zanimivem in prodajno uspešnem razredu. 

Postranska žrtev tega načrta je karavanska giulia, kar je po svoje logično, saj trg kombijev v D segmentu zadnja leta stagnira. "Odločili smo se, da ne bomo izdelali giulie sportwagon. Ali jo sploh potrebujemo, če se stelvio pelje tako dobro? Morda ne. Z našim tuniranjem bo stelvio lahko prepričal tudi vse tiste, ki bi bili sicer zainteresirani za sportwagna," je za Autocar dejal Alfredo Altavilla, šef proizvodnje pri Alfa Romeo. 

Pri znamki so že ob premieri limuzinske giuglie dejali, da je karavanska različica malo verjetna, a so se pred nekaj meseci namignili, da odločitev še ni dokončna. Sedaj je jasno.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.