"Ali lahko zaradi lučke še naprej vozim avto?"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se ne znajdete v poplavi lučk na vaši armaturni plošči? Brez skrbi, še zdaleč niste edini. Najnovejša aplikacija za mobilnik vam ne le pojasni pomena simbola temveč tudi svetuje, kaj narediti. Primerna je celo za mehanike.
Oglej si celoten članek

Na največjem svetovnem salonu vsega, kar je povezanega z delovanjem avtomobila, se v Frankfurtu predstavlja aplikacija Warning Lights, za katero stoji družba HaynesPro, specializirana za izdelavo diagnostičnega orodja tako za proizvajalce avtomobilov kot za serviserje in službe za pomoč na cesti. 

Aplikacija podatke črpa iz originalne baze 51 različnih proizvajalcev vozil. Ko se na armaturki posveti lučka, za katero voznik ni prepričan, kaj pomeni, lahko za simbolom pobrska na mobilniku, kjer mu aplikacija za njegov tip vozila vrne odgovore, kaj bi lahko nov svetlobni signal pomenil. Podobnih aplikacij je sicer narejenih že kar nekaj, a pri HaynesPro trdijo, da je njihov izdelek najbolj dovršen doslej, saj poleg razlage simbola že odgovori tudi na večino sledečih vprašanj, ki se pojavijo v voznikovih možganih.

Tako aplikacija ponuja tudi nasvete, kaj naj voznik stori, denimo ali bo dovolj poskus vnovičnega zagona avtomobila, ali pa je napaka tiste vrste, ko je najbolj varno in najceneje poklicati na pomoč avtovleko, da avtomobil odpelje na specializiran servis.

Zaradi obsežne baze podatkov je aplikacija namenjena tudi vsem ostalim, ki se dnevno srečujejo z okvarami na avtomobilih, denimo serviserji ali službe za pomoč na cesti, saj lahko dokaj enostavno preverijo, kaj bi lahko na dotičnem avtomobilu šlo narobe.

Naslednjih nekaj dni zastonj

Aplikacija je na voljo v šestih jezikih, vendar naj bi bila že v prihodnjih mesecih na voljo v skupno 23 jezikih, najverjetneje tudi slovenskem. Aplikacija bo na tržnici stala 0,89 evra, vendar pa jo lahko vsakdo v času trajanja Automechanike med 16. in 20. septembrom na mobilnik naloži brezplačno.

Alternativna aplikacija je Cars Indicators Warning Lights, ki na Google Play stane 1,59 evra. Ima še nekaj dodatnih funkcij, a je prirejena predvsem za ameriški in kanadski trg vozil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:56 18. September 2014.

    ?? - Raziskava AMZS je pokazala, da kar 85 odstotkov voznikov in voznic ne pozna vseh kontrolnih lučk na svoji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.