Ali poznate ta trik, kako naliti olje brez polivanja?

Foto: Imgur
Foto: Imgur
To utegne priti prav marsikomu.
Oglej si celoten članek

Enostavni trik, kako doliti olje v motor avtomobila brez polivanja. 

Olje v novodobnih avtih sicer v večini primerov resda menjajo na servisih, a marsikdo to opravilo opravi kar sam. Veliko motorjev pa zaradi starosti kuri olje in jim je treba tudi med intervali menjave olje redno dolivati. 

Da boste ohranili čist motor in olje ne bo teklo mimo odprtine, uporabite lij. Če lija nimate, pa bo prav prišla šipka, torej merilna palico za nivo olja, ki je del vsakega motorja. Postavite jo navpično skozi odprtino in olje posodo za olje nagnite tako, da bo šipka delovala kot vod, ob katerem bo olje brez polivanja steklo v notranjost. Namesto šipke lahko uporabiti tudi kakršnokoli drugo čisto kovinsko palico.

No funnel no problem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.