AMZS: Varna vožnja za tovornjake ni novost

Foto: AMZS Center varne vožnje
Foto: AMZS Center varne vožnje
Na Avto moto zvezi Slovenije (AMZS) so se odzvali na četrtkovo vest o najavi izgradnje dirkališča in poligona varne vožnje v Cerkljah ob Krki. Zmotila jih je izjava predsednika Zveze za avto šport Slovenije, Antona Anderliča.
Oglej si celoten članek

Anton Anderlič je na novinarski konferenci v okviru najave izgradnje dirkališča in poligona varne vožnje v Cerkljah ob Krki med drugim povedal, da Slovenija še nima objektov za vadbo varne vožnje za kategorije C, D in E.

V AMZS tej izjavi nasprotujejo in pravijo, da je zavajajoča do slovenske  javnosti in vseh, ki se trudijo povečati varnost v cestnem prometu. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem že od leta 2008 potekajo tudi programi varne vožnje za navedene kategorije.

Poligon vključuje devet modulov za izvajanje vaj, med njimi hidravlično ploščo v kombinaciji z drsečo površino in vodo, ki omogoča tudi delo s skupino vozil s skupno največjo težo 40 ton oziroma osno obremenitvijo 11 ton. Na hidravlični plošči simuliramo zanašanje osebnih, kombiniranih, lahkih tovornih, težkih tovornih vozil, avtobusov in posebnih vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:41 10. April 2015.

    Lažeš, kradeš, bolhe ješ, <br />v šolo hodiš nič ne veš, <br />ko pa prideš do kosila, <br />tam te …

  • 16:57 10. April 2015.

    obvezno branje<br />http://www.portalplus.si/

  • 16:38 10. April 2015.

    pri 28 mio eurih davkoplacevalskega denarja za nepotreben projekt je v ozadju le eno .................sramota za kvazi politike tipa ala …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.