Aplikacija za varno pot v šolo

Foto: Lilly&Val/AVP
Foto: Lilly&Val/AVP
Agencija za varnost v prometu je predstavila mobilno aplikacijo, s katero lahko starši in otroci načrtujejo varno pot v šolo.
Oglej si celoten članek

Aplikacija z imenom Lilly&Val (dostopna na Google Play) trenutno v digitalni obliki vsebuje le šolske poti nekaterih šol v Sloveniji, a naj bi jo sproti dopolnjevali. Trenutno tako lahko varno pot z njo načrtujejo za osnovne šole v občinah Brezovica, Ig in Cerklje na Gorenjskem.

Kot pojasnjujejo na agenciji, želijo z aplikacijo približati otrokom in staršem priporočene šolske poti z možnostjo vnaprejšnjega ogleda in načrtovanja, hkrati pa opozoriti na nevarnejša mesta na šolskih poteh s priporočenim ravnanjem v konkretni situaciji.

Aplikacija izkorišča Googlov zemljevide in Google Street View, uporabno vrednost pa ima za vse, ki želijo otrokom piručiti varno obnašanje v prometu.

V okviru akcije Začetek šole je agencija pripravila tudi osnutek smernic za izvajanje presoje varnosti šolskih poti. Smernice, ki so v fazi medresorskega usklajevanja, naj bi bile koristen in uporaben pripomoček osnovnim šolam in občinam pri izdelavi načrtov za izboljšanje prometne varnosti. Z njimi želijo namreč natančneje določiti osnovna merila za določitev varnejših šolskih poti.

dezurni@zurna24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:11 2. September 2015.

    Pa prosim vas,a se delate debile?Kako smo pa mi hodili v šolo,ko tega ni bilo?A nas je na vsakih 10m …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.