Apple v mercedes, volva in ferrarija

Foto: Apple
Foto: Apple
Ameriški tehnološki velikan Apple je na avtomobilskem sejmu v Ženevi predstavil prenovljeno platformo Carplay, ki bo omogočala uporabo Applovih storitev in naprav v avtomobilih.
Oglej si celoten članek

Prva vozila s podporo za Carplay bodo v Ženevi predstavljena ta teden, šlo bo za modele znamk Mercedes, Volvo in Ferrari.

Ključni element platforme, ki so jo pri Applu sicer predstavili že lani, a pod imenom iOS in the car, je Applova digitalna osebna pomočnica Siri. Siri namreč deluje kot vmesnik med voznikom in platformo – uporabniku omogoča opravljanje klicev, branje in narekovanje sporočil ter uporabo Applovih zemljevidov.

Poleg tega platforma omogoča tudi poslušanje glasbe, tako prek Applove aplikacije iTunes kot tudi prek nekaterih drugih aplikacij. Pri Applu ob tem poudarjajo, da je sistem zasnovan tako, da voznika ne moti med vožnjo.

Tako imenovani avtomobilski zabavno-informacijski sistemi so v sodobnih avtomobilih višjega razreda vse pogostejši, a panoga se še razvija in je za zdaj precej razdrobljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.