Aston Martin bo l. 2019 naredil revolucionaren korak

Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin
Aston Martin bo V12 motor zamenjal z električnega in leta 2019 z modelom rapidE trgu ponudil neslišno športno mrcino.
Oglej si celoten članek

Aston Martin je že pred dvema letoma prvič pokazal koncept elektrificiranega štirivratnega rapida. Ideja je očitno toliko časa zorela, da je postala izvedljiva na serijskem nivoju. 

Leta 2019 naj bi na trg poslali maloserijski model rapidE, izdelan v 155 primerkih. Čeprav je še vse zelo skrivnostno, gre pričakovati, da se bo za obliko rapida skrivala zelo zanimiva tehnologija. Nekateri namigi gredo celo v smer, da bo vsako kolo gnal lastni elektromotor, kar bi lahko pomenilo moč okoli 800 kilovatov (tisoč "konjev"), ter podajanje navora glede na okoliščine v povsem novih dimenzijah. 

Foto: Aston Martin Aston martin rapidE

Pri Aston Martinu sicer mirijo konservativce, da bo bencinski motor, ki je v središču znamkine filozofije že prek 100 let, ostal del še kar nekaj prihodnjih modelov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.