Najlepša premiera tega tedna

Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage Foto: Aston Martin Aston martin vantage
Novi aston martin vantage je na najboljši možni način spomnil, da za superšportnika ni dovolj le, če je hiter.
Oglej si celoten članek

Aston martin vantage nove generacije je popolnoma na novo zasnovan športnik, od podvozja do notranjosti. Tudi motor je glede na sklenjeno sodelovanje z AMG drugačen in ga že poznamo iz takšnih zverinic, kot je mercedes-AMG GT. 

Britanski proizvajalec se je potrudil že pri sami zasnovi, o čemer priča idealna razporeditev mase 50:50, nizko težišče in skupna masa 1.530 kilogramov. 

Aluminijasta šasija je močno predrugačena izpeljanka tiste iz kronskega modela DB11, blažilniki so aktivni. Avto ima zadaj kot prvi aston elektronski diferencial, ki je bolj odziven od klasičnega in je zato prenos moči na asfalt bolj zanesljiv. Vantage je sicer dolg nekaj prek 4,46 metra, kar je malenkost manj od porscheja 911, in za skoraj 30 centimetrov manj od aston martina DB11. 

 

Foto: Aston Martin Aston martin vantage Oblika dvosedežnika je dokaj drzna evolucija značilne aston martinovske podobe z značilnim gobcem, kratkimi previsi, gladkimi boki na 20-palčnih platiščih in elegantnim zadkom. Vantage so v zadnjih 65 letih vedno nosile najbolj elegantne izpeljanke in tudi novinec ne bo izjema. Obenem je zasnovan tako, da aerodinamka zelo pripomore k stabilnosti pri visokih hitrostih. 

Notranjost je čista, a hkrati polna detajlov. Vantage naj bi bil povsem vsakodnevno uporaben avto, zato se se potrudili pri široki ponudbi odlagalnih mest. Prtljažnik je za športnika več kot spodobnih 350 litrov.

Motor je, kot že omenjeno, prišel iz delavnice AMG, športne divizije Mercedesa. V8 twin-turbo zmore 380 kW (510 KM), kar avto do 100 km/h požene v 3,6 sekunde. Merilnik hitrosti pokaže največ 313 km/h.

Cena za vantaga v Nemčiji bo 154.000 evrov. 

Foto: Aston Martin Aston martin vantage

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:28 25. November 2017.

    Izgleda kot malo večja Mazda Miata. Prejšnji modeli so bili veliko lepši, izžarevali so eleganco, sedaj pa Nintendo izgled in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.