Audi S4 in S4 avant dobila še ceno

Foto: Audi
Foto: Audi
Audi v Ženevi rohni z za zdaj najbolj športno različico modela A4. S4 in S4 avant imata v V6 motorju skritih 260 kilovatov. Po premieri pred meseci sedaj znana tudi cena.
Oglej si celoten članek

Trilitrski motor je seveda bistvo S4 in S4 avant, ki sta bila predstavljena že pred nekaj meseci. Gre za nov motor, ki mu pomaga dihati turbina. Najvišja moč je 260 kW (354 KM), navora pa je za okroglih 500 Nm in to že pod 1.400 vrtljaji. Agregat tako limuzino potisne do stotice že v 4,7 sekunde, karavana pa v 4,9 sekunde. Hitrost je omejena na 250 km/h. 

Pri Audiju izpostavljajo učinkovitost motorja, saj po normi porabi le 7,4 litra na sto kilometrov in v zrak izpusti po 174 gramov CO2 na kilometer. V primerjavi s predhodnikoma sta S4 in S4 avant za 75 kilogramov lažja. 

Da je vožnja lahko nadpovprečno športna, poleg quattro pogona in vektorskega prenašanja moči na gnana kolesa skrbi tudi multi-link vpetje prednjih in zadnjih obes, samo podvozje je  v za 23 milimetrov nižje kot pri A4. 

Volan pa je tovarniško progresiven, prav tako je serijski Audi drive select, ki prilagaja delovanje krmiljenjanja in motorja, za doplačilo pa tudi blažilnikov glede na potrebe in želje. 

Sedeži so standardno iz kombinacije nappa usnja treh različnih barv ter alkantare, drugod po notranjosti je veliko kontrastnih šivov in oblog iz brušenega aluminija. 

Foto: Audi Audi S4 Merilniki so digitalizirani, poudarek je tudi na infotainmentu s povezljiostjo v splet za voznika (aplikacije) in sopotnike (wi-fi). 

S4 ima tudi številne asistenčne sisteme, med drugim asistenta za zastoje. Že serijska oprema pa vključuje LED žaromete, dinamične smerokaze, 18-palčna kolesa, elektrificiran prtljažnik pri avantu, med dodati pa so denimo matrični žarometi s prilagajanjem snopa. 

Kar je bistveno pri razstavi novincev na avtosalonu v Ženevi je, da sta S4 in S4 avant sedaj dobila še značko s ceno. Od poletja dalje bosta na voljo za (nemško) ceno 59.300 evrov, avant pa od 61.150 evrov dalje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.