Avto leta na Bližnjem vzhodu je ...

Foto: McLaren McLaren 12C Foto: McLaren McLaren 12C Foto: McLaren McLaren 12C Foto: McLaren McLaren 12C Foto: McLaren McLaren 12C
Medtem, ko v Evropi lovorike večinoma osvajajo ljudski avtomobili, pa je skupina 17 novinarjev iz arabskega sveta - Bahrajna, Kuvajta, Katarja, Savdske Arabije in Združenih Arabskih Emiratov za avto leta na Bližnjem vzhodu izbrala McLaren 12C.
Oglej si celoten članek

McLaren 12C je trenutno najboljše, kar zmore britanska avtoindustrija. Dvosed, ki tehta 1.300 kilogramov, kar je več kot tretjino manj od bugatti veyrona, poganja 3,8-litrski V8 motor, ki je po razpadu naveze z Mercedes-Benzom delo domačih McLarnovih inženirjev.

Zmore 442 kW (601 KM) in 600 Nm navora, ki je v veliki meri na voljo med 2.000 in 6.000 vrtljaji. Inženirji so v glavnega konkurenta ferrarija 458 italije vgradili veliko tehnologije iz F1. Vse to je prepričalo avtomobilske novinarje iz Bližnjega vzhoda, da so britanski superšportni avtomobil v konkurenci 50 prestižnih vozil okronali z nazivom avto leta in najboljši superšportni avto leta.

Po vsem svetu so prodali okoli 1.000 vozil, od tega več kot 100 v državah Bližnjega vzhoda, kjer so si ga prvi kupci lahko omislili novembra lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.