Avto pripelje do varanja?

Foto: Žurnal24
Raziskave, ki jih nekateri opravljajo v imenu znanosti, se včasih berejo kot fantazijska dela. Mednje bi lahko šteli tudi tisto, ki povezuje avtomobile in varanje.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani, kjer radi razkrinkajo "skakalce čez plot", so se odločili raziskati, vozniki katerih znamk avtomobilov bodo verjetneje prevarali svoje partnerke. Da, tako to je, osredotočili so se samo na moške voznike.

Raziskava je pokazala, da so "najnevarnejši" tisti, ki vozijo avtomobile znamke BMW. Sledijo jim vozniki ostalih "prestižnih" znamk, ki na cesti pritegnejo poglede. Imenitnejši kot je avtomobil, večja je možnost, da bo pokukal na sosedov vrt, bi torej lahko rekli.

 

Kolumnistka

izraža lastno mnenje, ne mnenj uredništva.

Pa je sosedov vrt res tako lepši samo zato, ker je v domači garaži parkirana "mrcina"? Nekateri so prepričani, da k moškemu z dobrim avtomobilom sodi tudi dober ego (da lepe ženske ne omenjam). Ego, ki mu ne dovoli, da bi izpustil priložnost, ko se le-ta ponudi. Za to pa sta potrebna dva.

In zakaj so ženske izpustili iz raziskave? Ker ne vozijo imenitnih avtomobilov? Ker ne pobegnejo k sosedu? Najbrž ne. Že stereotipno naj bi ženske padale na dobre avtomobile in moške, ki jih s ponosom razkazujejo. Oboje pa naj bi blagodejno vplivalo na moški ego.

Krivda je torej na obeh straneh, pa če imajo avtomobili kaj pri tem ali ne. Zaradi tega na cestah ne bo nič manj dobrih avtomobilov in nič manj ljudi z močnim egom. Tudi v slabših avtomobilih, da smo si na jasnem.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.