Svetovni zemljevid najbolje prodajanih avtomobilskih znamk

Foto: Regtransfers
Foto: Regtransfers
Pri britanskem Regtransfers so raziskali prodajo vozil po znamkah po vsem svetu in predstavili svetovni zemljevid najbolj prodajanih avtomobilskih znamk. V kar 49 državah je najbolje prodajana znamka avtomobilov Toyota, po uspešnosti ji sledita Volkswagen in Ford. Slovenci prisegamo na Renaulte.
Oglej si celoten članek

Prevlada Toyote je po raziskavi Regtransfers očitna v latinski Ameriki, Aziji in Afriki, med drugim so avtomobili japonskega velikana najbolje prodajani v Angoli, Ugandi, Avstraliji, Singapurju, Indoneziji, Islandiji, Grčiji, Savdski Arabiji, naTajskem in tudi doma na Japonskem.

Volkswagen je številka 1 v 14 državah po svetu, njegova prevlada pa je skoncentrirana v Evropi: Švica, Belgija, Nizozemska, vedska, Nemčija, Hrvaška, Ciper in Belorusija. Tretji je Ford, ki vlada v ZDA, Kanadi, Novi Zelandiji in tudi v Veliki Britaniji.

V Sloveniji je št. 1 Renault, pri naših sosedah pa na Madžarskem Suzuki, v Italiji Fiat, na Hrvaškem in v Avstriji pa Volkswagen.

Najbolje prodajane znamke vozil na svetu po državah:

Toyota: Št. 1. v 49 državah
Volkswagen: 14 držav
Ford: 8 držav
Renault: 6 držav
Škoda: 6 držav
Dacia: 5 držav
Fiat: 5 držav

Slovenia Renault, Madžarska Suzuki, Hrvaška VW, Italija Fiat, 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.