Avtomobil na veter

Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile Foto: Žurnal24 Koncept ventile
Francoski proizvajalec pnevmatik Michelin je objavil natečaj, v katerem je iskal oblikovalca, ki bo predstavil najbolj ekološki avtomobil. Zmagala je koncept Francoza Thierryja Dumaina.
Oglej si celoten članek

Francoski oblikovalec Thierry Dumaine je predstavil svoj ekološki avto iz sanj, ki ga poganja veter.

Bolj natančno, energijo za delovanje pridobiva s pomočjo vetra. V vsakem kolesu je namreč vgrajena mala vetrnica, ki pospešuje vožnjo. Dumaine se je za ta retro model z ekološkim pogonom odločil, ker je želel opozoriti na onesnaženje zraka v Nici, kjer je doma in kjer dela. V kolikor veter piha v nasprotno smer, ali pa je prešibak, potem vozniku na pomoč priskočita dva motorja - eden električni, drugi bencinski.

Dumaineov model ventile je sestavljen iz lahkih materialov, sedeži pa se zaradi manjše teže, kar napihnejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.