Barva, ki so jo razvijali kar 15 let

Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC Foto: Lexus Lexus LC
Lexus je kar 15 let razvijal prav posebno barvo, ki je mojstrovina sama zase.
Oglej si celoten članek

Lexus je pri svojem novem športnem kupeju LC, ki je pred kratkim prišel tudi v Slovenijo, predstavil posebno barvo z imenom "structural blue". Nastala je v soeloanju z večimi razvojnimi centri, njena posebnost pa je, da je sposobna odbijati modro barvo v skoraj 100-odstotnem deležu. Klasične modre barve običajno obijejo v modrem odtenku manj kot 50 odstotkov vstopne svetlobe. 

Barva je navdih vzela pri vrsti metulja morpho, ki živi v Severni in Južni Ameriki. Barvo na LC kupeja nanesejo kar v 40 različnih plasteh, pri čemer je vsaka debela vsega 15 mikrometrov. Vse to povzroča, da se zdi, kot da barva na svetlobi ves čas spreminja.

LC kupe s to barvo ima serijsko nameščene 21-palčna kolesa, notranjost pa je kobinacija modrega in rjavega usnja. Veliko luksuzne opreme je serijske.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.