Bi si upali sedeti v tem avtobusu med testom?

Foto: Daimler
Foto: Daimler
Ne le avti, tudi tovornjaki in avtobusi so pred prihodom na trg podvrženi izredno zahtevnim testom obnašanja v situacijah, ki jih v realnem prometu verjetno nikoli ne bodo več doživeli.
Oglej si celoten članek

Pri Daimlerju, ki ima med drugim v lasti čislano blagovno znamko prestižnih avtobusov Setra, so pokazali, kako so mučili svoj novi model S 511 HD. 

Na Daimlerjevi testni progi v Stuttgartu, kjer denimo tunirajo tudi najbolj športne modele Mercedes-AMG, so po progi zapeljali svoj z 10,5 metra dolžine najkrajši model avtobusa. Kako varen je "mali", so dokazali s testom, ko je pri 100 km/h avtobus zapeljal v oval z radijem 60 metrov in ob tem dosegel nagibe vse do 90 stopinj, trdijo pri znamki!

Foto: Daimler Avtobus na testu Ni kaj, v prestižnem avtobusu, ki je namenjen tudi petičnim predelavam v hiše na kolesih, se je očitno moč peljati izredno dinamično. Ali so vrečke za bruhanje del serijske opreme, proizvajalec ne navaja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.