BMW bo ukinil ta model, sledijo še drugi

Foto: M. P.
Foto: M. P.
BMW se je odločil ukiniti model, ki je bil vse prej kot nepriljubljen.
Oglej si celoten članek

V teh dneh poslovne novice iz sveta avtomobilizma polnijo napovedi o varčevanju in zniževanju stroškov. Tudi BMW ni izjema, med drugim smo zvedeli, da imajo z Mercedes-Benzom resne načrte o deljenju platform za izdelavo bodočih avtomobilov. Na ta način bi vsak od proizvajalcev privarčeval kar osem milijard evrov, piše Automotive News Europe.

BMW ima za seboj zelo težko poslovno leto s precejšnjim upadom dobička, tudi letos pa bodo razmere zelo otežene, dodatni varčevalni ukrepi pa nujni. 

Nova BMW trojka Nova BMW trojka: Po prvem speljanem ovinku ji nisem zameril niti Lexusovih žarometov

V teh okoliščinah gre doumeti uradno pojasnilo iz BMW, da se bodo odpovedali seriji 3 gran turismo, čeprav je bil pri kupcih kar dobro sprejet v smislu prodajnih številk. Serija 3 bo tako sedaj sestavljena le iz limuzine in karavana, bolj luksuznega in praktičnega GT, ki so ga uvedli pri prejšnji generaciji (kodna oznaka F34), ne bo več.

GT pa očitno ne bo edina žrtev rezov, saj so napovedane dodatne ukinitve "derivatov," vse v želji, da bi zmanjšali kompleksnost ponudbe. Kateri modeli bi to lahko bili, niso pojasnili. 

Tako kot nekatere druge proizvajalce BMW "tolčejo" visoki stroški zaradi novih emisijskih standardov in visoke tarife na avtomobile, ki jih izdelujejo v njihovi tovarni v ameriški Južni Karolini, ter so namenjeni izvozu na Kitajsko. 

Razmere so se zelo poslabšale tudi na evropskem trgu z upadom prodaje, grozijo finančne posledice brexita in trgovinska vojna med ZDA in Evropo.

Avto BMW Slovence že mami z X7, znana je tudi cena

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:41 18. Marec 2019.

    Itak. Gt so najgrši bmwji kar so jih kadarkoli naredili.

  • 15:17 18. Marec 2019.

    Če pa delajo grde avtomobile, brez karizme. njihov design oddelek je slab.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.