BMW i9 in električni športni terenec

Foto: BMW
Foto: BMW
Nemški proizvajalec vozil BMW namerava razširiti nabor električnih avtomobilov, ki sedaj obsega mestnega malčka i3 in športnika i8, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Med drugim nameravajo Bavarci narediti še močnejšega športnika, ki bo slišal na ime i9, in do leta 2018 popolnoma električno terensko vozilo. "Med i3 in i8 je še precej prostora, kar se tiče oznak vozil," je dejal prvi mož BMW Harald Krueger, ki pa več informacij ni želel razkriti.

Med drugim nameravajo izboljšati tudi tehnologijo v i3, ki bo malčku dovoljevala poti do 160 kilometrov zgolj na elektriko.

V prvi polovici leta je BMW prodal 12.652 vozil z oznako i, kar predstavlja neznaten delček v skupni prodaji vozil BMW, ki je dosegla 1,1 milijona vozil. V enakem obdobju je kalifornijski proizvajalec električnih vozil Tesla Motors prodal 22.657 povsem električnih vozil.

Morda bo Bavarcem v pomoč želja nemške vlade, da bi po cestah v državi do leta 2020 vozilo milijon električnih vozil, vendar poznavalci pravijo, da bo morala vlada za dosego tega cilja potrošnikom ponuditi davčne olajšave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.