BMW ima nov logotip

Foto: BMW
Foto: BMW
Bavarci v eno redkih sprememb v svoji 103-letni zgodovini.
Oglej si celoten članek

BMW je nekoliko posodobil svoj logotip. Novi znak je opustil črnino v ozadju in je zdaj transparenten. Napis in osrednji znak sta sta postala bolj ploščata ter s tem moderna. Modro-beli krog, ki simbolizira bavarsko zastavo (ali propeler, če vam je ta mit ljubši), ostaja enak. 

To je šele prvič po letu 1997, da je znamka spremenila svoj ikonični znak. Z njim želijo izražati odprtost in jasnost, so pojasnili v BMW. V njem naj bi prepoznali tudi zavezanost k mobilnosti in vozniških užitkih v prihodnosti, so pojasnili v izjavi. Z njim želijo nagovarjati tudi mlajšo publiko.

Kakorkoli, novega znaka na serijskih vozilih naj ne bi videli, saj ga bodo uporabljali le v namene promocije in oznak podjetja. Prav tako ga ne bodo uporabljali za označevanje svojih trgovcev, so pojasnili v izjavi za medije pri BMW.

So pa novi logotip namestili na svoj odmevni koncept i4, ki so ga predstavili te dni. 

Od leta 1917, ki se šteje za začetek BMW, so pri podjetju svoj logotip posodobili le sedemkrat.

Foto: BMW BMW i4

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:31 7. Januar 2021.

    meni samo dol visi.... ali pa za vse

  • 10:45 6. Marec 2020.

    Dol mi visi za logotip.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.