BMW-ju zmanjkalo usnja za i8

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri BMW-ju imajo zaradi velikega navala na model i8 nenavadno težavo z zagotavljanjem dovoljšnjih količin usnja za njegovo notranjost.
Oglej si celoten članek

Po poročanju BMWblog.com je Bavarce presenetilo veliko povpraševanje po dodatnem paketu opreme "pure impulse world", ki poleg različnih dodatkov vključuje tudi lepo ozaljšano notranjost z usnjem "carum spice grey".

Dobavitelji tega usnja so bili BMW primorani obvestiti, da zahtevanih količin za vozila iz naročila preprosto ne morejo pravočasno dobaviti, zato so morali pri BMW-ju vklopiti rezervne scenarije. Tako so številne naročnike prestižnega hibridnega športnika poskušali pregovoriti, naj za isti paket izberejo alternativno barvo usnja, nekaterim, ki se mu ne nameravajo odpovedati, pa so morali sporočiti, da se bo dobava avtomobila zavlekla v prvi kvartal leta 2015. Samo v ZDA je 163 takšnih strank.

Po nemškem konfiguratorju opreme za i8 je sicer paket Impulse, vreden 19.000 evrov, še naprej dostopen. Med drugim kupec tega paketa dobi številne druge privilegije, saj mu je nudenm dostop do ekskluzivnih paketov s področja opreme doma, kulturnih dogodkov, gastronomije in drugega iz premium sveta.

BMW i8 z 266 kW in normno porabo 2,1 litra na 100 km (49 g CO2/km) v Nemčiji stane od 126.000 evrov dalje. Prvi testi različnih avtomobilskih redakcij hvalijo njegovo izjemno vodljivost, primerljivo z najboljšimi športnimi avtomobili, predvsem pa hvalijo njegovo napredno tehnologijo pogona, ki ponuja zelo veliko ob zelo majhni porabi in izpustom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.