BMW najavlja smetano na vrhu torte: M8

Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept Foto: BMW BMW M8 koncept
Pri BMW so v zadnjih dneh razburjali s konceptnim vozilom serije 8, ki pa bo dobil tudi športno izvedenko M8. Popolnoma zamaskirani prototip so že delili z javnostjo.
Oglej si celoten članek

Z razvojem serije 8, so tudi inženirji pri BMW M oddelku aktivni tudi pri nastajanju M modela. Popolnoma zamaskiran, prvi prototip prihajajočega BMW M8 bo razkrit na predstavitveni vožnji v okviru podpornega programa 24-urne dirke na Nürburgringu.

Tako, kot je za modele M značilno, bo imel poleg zmolgjivejšega motorja še cel kup predelav, kot so velike vstopne odprtine za zrak, predelane zavore in športen izpušni sistem s štirimi zaključki. “Pojmovanje in razvoj BMW serije 8 in M modela potekata sočasno,” pojasnjuje Frank van Meel, predsednik oddelka BMW M. “Prihajajoči BMW M8 bo temeljil na genih serije 8, hkrati pa bo svoj DNK nadgradil z dirkaškim potencialom in dodatnimi porcijami dinamične ostrine, preciznosti in agilnosti."

Tudi dirkalnik

V teku je tudi razvoj dirkalnika, to je BMW M8 GTE, ki bo na čelu povratka moštva BMW Motorsport na dirki v Le Mansu: “Razvojni program BMW M8 GTE za naš povratek na Le Mans je v polnem razmahu,” pravi Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport. “Razvijanje novega dirkalnega avtomobila je vedno razburljivo, vendar je pričakovanje BMW M8 GTE še toliko večje. Prvo fazo predstavitve načrtujemo v prvi polovici tega leta in želimo si, da bi svoj dirkaški prvenec doživel na 24-urni dirki Daytone, ki bo potekala konec meseca januarja 2018."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.