BMW vas želi osvoboditi ključev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
"Resno, zakaj jih ljude še potrebujejo?"
Oglej si celoten članek

Pri BMW se resno spogledujejo z idejo, da bi ukkinil tradicionalne ključe. 

Ker imajo lastniki v žepu vedno pametne telefone, prek katerih lahko s posebno aplikacijo že zdaj odpirajo vrata BMW-jev, klasični ključu postajajo vse manj relevatni, menijo v Münchnu.

"Resno, zaaj jih ljudje sploh še potrebujejo," se je za pogovor z Reutersom vprašal Ian Robertson, član uprave BMW, odgovoren za prodajo. "Nikoli jih ne vzamejo iz žepa, čemu bi jih potem nosili naokrog."

Zato pri BMW iščejo način, kako ključev na eleganten način znebiti. Končnega recepta sicer še nimajo, priznava Robertson. 

BMW ni prvi, ki ima resne namene spremeniti področje zaklepanja in odklepanja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    10:58 20. September 2017.

    Kaj obstaja še kakšno bolj bebavo razmišljanje? Se pravi bom moral imet obvezno telefon s sabo in se jasno ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.