Po novem letu na evropskem trgu nova avtomobilistična znamka

Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7 Foto: Borgward Borgward BX7
Kmalu bo v Evropi možno kupiti avtomobile nove avtomobile znamke. Na vrata evropskih voznikov pa trkajo še nekatere nove znamke vozil.
Oglej si celoten članek

Leta 2015 na novo oživljeni nemški proizvajalec avtomobilov Borgward bo po predstavitvi svojih modelov na avtomobilskih salonih, po novem letu tudi zares začel s prodajo svojih vozil v Evropi. 

realno življenje Volvo z naskokom najvarnejša znamka

Specializirani avtomobilski mediji pišejo, da bo Borgward, ki avtomobile že trži na Kitajskem, v začetku leta 2018 v Nemčiji in nekaterih okoliških državah na prodaj ponudil najprej večji športni terenec borgwarda BX7 (premierno razkriti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2015), ki so ga za evropsko razvajene kupce pilili zadnje dve leti, nato pa se mu bo v prodajnih salonih pridružil še manjši križanec BX5.

Foto: Borgward Borgward BX7

Za idejo oživitve znamke, katere zgodovina sega daleč v preteklost (med letoma 1919 in 1961 so v nemškem Bremnu izdelali več kot milijon vozil), stoji vnuk ustanovitelja podjetja Carla F. W. Borgwarda, Christian Borgward, ki je podporo našel na Kitajskem, pri proizvajalcu tovornjakov Beiqi Foton. Slednji delajo v navezi z nemškim Daimlerjem.

1906–2014 Marchionne: Znamka Lancia je mrtva

Več kot očitno so z napovedjo o prihodnosti novih pogonov, predvsem električnih vozil in priključnih hibridov, nove znamke začutile, da lahko vstopijo na trg avtomobilov. Tudi pri Borgwardu napovedujejo prihod baterijskih avtomobilov, od novonastalih podjetij pa so svoja serijska ali konceptna vozila predstavili tudi že pri znamkah Link & Co., Faraday Future, LeEco, kjer s koristjo izkoriščajo tudi socialne spletne kanale za promocijo svojih izdelkov, ki za prodor novih avtomobilskih znamk predstavljajo okno v svet.

Foto: Borgward Borgward BX7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:11 22. November 2017.

    Ful lep.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.