Bomo dobili japonskega berlinga?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Precejšnje spremembe v strategiji sodelovanja med velikima proizvajalcema.
Oglej si celoten članek

Japonska Toyota in francoski PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel) plodno sodelujeta že vrsto let. Od leta 2002 sta koncerna v skupni tovarni na Češkem skupaj razvijala in proizvajala avtomobile A segmenta (C1, aygo) za evropski trg, pred nekaj leti pa sta skupaj stopila še v segment tovornih in potniških kombijev (proace, traveller, spacetourer). 

Avto Ko te z najmanjšim in poceni avtomobilom opazijo prav vsi

Te dni pa so najavili precejšnje spremembe v partnerstvu, ki so namenjene še poglobitvi odnosov in optimizaciji poslovanja obeh družb. Tako Toyota ne bo več sodelovala pri razvoju skupnega avta A segmenta, doslej skupna češka tovarna v mestu Kolin pa bo po letu 2021 prešla neposredno pod evropsko podružnico Toyote. Partnerji pa so ohranili možnost, da bodo v Kolinu še naprej izdelovali avtomobile za PSA. 

Foto: Anže Petkovšek Toyota Aygo

Morda najbolj zanimiva vest za slovenske ljubitelje uporabnih avtomobilov iz japonskega sporočila za javnost pa je tale: od konca leta 2019 bo začel PSA iz svoje španske tovarne Vigo dobavljati Toyoti za zdaj še neimenovan "komercialni van C-segmenta." Čeprav uradno to ni potrjeno, gre z utemeljenim razlogom domnevat, da bodo modeli berlingo, rifter in combo dobili še četrtega brata.

Avto Opel combo je prostorski čudež

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.