Bralca razjezila dela na AC in dolgi zastoji

Foto: Poslal bralec
Foto: Poslal bralec
Več kilometrski zastoji na dolenjski avtocesti, ki so posledica del, ki jih izvaja Dars na odseku od Ivančne Gorice do Višnje Gore, in vračanja turistov, so razburili našega bralca. "Zakaj popravljajo takrat, ko vedo, da se z dopustov vrača pol Evrope?", se sprašuje. Dars odgovarja ...
Oglej si celoten članek

Na odseku dolenjske avtoceste med Grosupljem in Ivančno Gorico so delavci Darsa pretekli četrtek začeli postavljati zaporo za obnovo voziščne konstrukcije, ki se v smeri proti Novem mestu začne tik za priključkom Višnja Gora. V sporočilu za javnost so navedli, da bo promet zaradi obnove približno šest kilometrov obeh smernih vozišč potekal zgolj po polovici avtoceste.

Dela potrebna zaradi varnosti

Tudi nas je zanimalo, zakaj niso mogli počakati še dva tedna, ko bo glavnina dopustnikov že doma? "Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Zaradi navedenega se k sanaciji, ki zahteva zaporo avtoceste pristopi šele takrat, ko je obseg del in njihova nujnost tako velika, da je zapora ceste opravičljiva. Dela so nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste. Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa," so nam v elektronskem sporočilu pojasnili iz Darsa. Dodajajo tudi, da lahko k večji pretočnosti pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja.

Kmalu zastojev ne bo več

Prepričani so, da bi opustitev rednega vzdrževanja in obnavljanja avtocest pripeljala do stanja avtocestnega sistema, ko bi za obnovo le-tega potrebovali bistveno več sredstev in časa oziroma avtoceste ne bi bile več varne za uporabo.

Kot še pojasnjujejo trenutni zastoji nastajajo zaradi vzpostavjanja zapore (signalizacija, talne označbe), ki se je zavlekla zaradi slabih vremenski razmer. Ko bo zapora vzpostavljena, zastojev ne pričakujejo več, saj bo po njihovem zapora omogočala vzpostavitev dveh pasov v smeri povečanega prometa in se bo v tej smeri tudi prilagajala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 13:06 24. Avgust 2015.

    VSI TISTI, KI PLJUVATE PO DARSU IN OBNOVI CEST V LETNEM ČASU PRIPOROČAM, DA SE PELJETE OB VIKENDIH MED SALZBURGOM …

  • 12:04 24. Avgust 2015.

    Vsakodnevno sem na avtocesti in vsaj 1x tedensko sem jezen na DARS. Košenje trave v jutranjih urah proti Ljubljani, popoldne …

  • 11:38 24. Avgust 2015.

    dragi mph, s svojo osebno izkušnjo ti lahko povem, da v Avstriji dela mogoče res stojijo čez dan. Stojijo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.