Bratož zapušča Revoz!

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Eden izmed najpomembnejših mož v slovenski avtomobilistični industriji Aleš Bratož sestopa z mesta vodje Revoza.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili v Revozu, bo Alešu Bratožu s 1. oktobrom prenehala funkcija predsednika uprave Revoza, saj bo prevzel mesto generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak-Renault v Turčiji. V Revozu ga bo nasledil Patrice Haettel, trenutno direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji. 

Bratož je bil predsednik uprave Revoza od junija 2008. Od tedaj je v Revozu izpeljal projekt Wind in prvič presegel mejo 200 tisoč izdelanih vozil v enem letu. Tovarna je pod njegovo upravo izdelala več kot 3,5 milijona renaultov, zagnana je bila proizvodnja druge faze twinga, Revoz pa je postal ena izmed najučinkovitejših tovarn Zveze Renault-Nissan. Trenutno se v Novem mestu pospešeno pripravljajo na projekt Edison, vreden več kot 400 milijonov evrov, ko bodo v Revozu izdelovali prihodnjo generacijo twinga in smart fortwoja.

Bratož je bil tudi predsednik nadzornega odbora GZS, član upravnega obora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, član sveta Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in član društva Manager, s svojimi bogatimi izkušnjami in pogledi pa je sodeloval tudi v številnih delovnih skupinah, ki sta jih na področju gospodarstva oblikovala predsednik države in slovenska vlada. 

Odslej pa bo vodil industrijsko podružnico Oyak-Renault, ki na zelo velikem turškem tržišču s 77 milijoni prebivalcev združuje dve tovarni s skupno 6.300 zaposlenimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.