Brazilski M5

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Konec tedna bo na avtosalonu v Sao Paolu predstavljen novi brazilski športni avtomobil vorax. Zanj sta zaslužna nekdanji oblikovalec pri GM-u Fharys Rossin in Natalino Bertin Junior (iz Bertin Groupe).
Oglej si celoten članek

Po do sedaj objavljenih podatkih so za pogon 472 centimetrov dolgega športnika s pogonom na zadnji par koles izbrali BMW-jev petlitrski V10 agregat, ki razpolaga z 425 kW/570 KM in je kombiniran z sedemstopenjskim sekvenčnim menjalnikom. To je dovolj, da 1300 kilogramov težak avtomobil (pri izdelavi so uporabili aluminija in ogljikova vlakna) z mesta do 100 km/h pospeši v 3,8 sekunde, najvišja hitrost je 330 km/h. Komur tudi to ni dovolj naj dodamo, da bo kasneje na prodaj še močnejša različica s kompresorjem in močjo 551 kW/750 KM.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.