Britanci bodo ukinili nekatere prometne znake

Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak Foto: Wikimedia Prometni znak
Britanska vlada razmišlja o zmanjšanju števila prometnih znakov na cestah. Nekatere, ki jih uporabljamo tudi v Sloveniji, namerava preprosto ukiniti.
Oglej si celoten članek

Kot ugotavljajo britanski prometni strokovnjaki, so vozniki predvsem pri vožnji po podeželju bombardirani s takšnimi in drugačnimi prometnimi znaki, od katerih naj mnogi ne bi imeli nobenega pravega smisla. Še posebno izpostavljajo ugotovitev, da lokalne cestne službe, pristojne za cestne označbe, kar tekmujejo v postavljanju novih in novih znakov brez pravega premisleka, kaj bodo s tem povzročili. Zveni slovensko znano?

Nova priporočila in smernice naj bi prišli v veljavo prihodnje leto, v njih pa naj ne bi bilo več mesta za znake, ki so namenjeni zgolj temu, da zmedejo voznike, poroča Sky.com.

  • V galeriji si oglejte, kateri znaki so najbližje listi za odstrel.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:26 19. November 2012.

    No edini tisti s helikopterji je malo za lase privlečen. Lahko pa , da je tudi potreben pri kakšni let. …

  • 19:53 18. November 2012.

    v sloveniji bi bli že vsi ekologi na nogah ka si mislijo da bojo pa znak za žabe ukinli to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.